وزارت بهداشت: مردم در خرید خرما دقت کنند
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبدا، ایوب بیکی رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و اماکن عمومی وزارت بهداشت، با اشاره به اهمیت سلامت مواد غذایی در این ایام، از مردم خواست برای پیشگیری از بیماریهای ناشی از غذاهای ناسالم، محصولات خوراکی را تنها از مراکز معتبر تهیه کنند.
وی بر نظارتهای بهداشتی بر کیفیت مواد غذایی، بهویژه خوراکیهای پرمصرف مانند زولبیا، بامیه، آش، حلیم و کباب تأکید کرد و از شهروندان خواست از خرید این اقلام از دستفروشان خودداری کنند.
به گفته بیکی، کیفیت روغنهای مصرفی در تهیه زولبیا و بامیه باید مورد توجه قرار گیرد و این محصولات نباید دارای ذرات سوخته یا تغییر رنگ قهوهای تیره باشند.
وی افزود: کارشناسان بهداشت محیط بر کیفیت روغنهای مصرفی در مراکز تهیه این محصولات نظارت میکنند.
وی همچنین بر استفاده از ظروف مناسب تأکید کرد و گفت: ظروف یکبار مصرف پلیاستایرن برای غذاهای داغ مناسب نیستند. مردم باید از ظروف آلومینیومی یا گیاهی استفاده کنند و اطمینان یابند که جعبههای شیرینی دارای مجوز استاندارد باشند.
رعایت اصول صحیح نگهداری مواد غذایی نیز از دیگر نکات مورد تأکید وزارت بهداشت است. طبق دستورالعملهای بهداشتی، غذاهای پختهشده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط باقی بمانند و در صورت نگهداری باید در دمای کمتر از ۵ درجه سانتیگراد (یخچال) یا بیشتر از ۶۰ درجه سانتیگراد (گرمکن) قرار گیرند.
رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و اماکن عمومی وزارت بهداشت در ادامه بر اهمیت سالمسازی میوه و سبزیجات تأکید کرد و گفت: برای پیشگیری از بیماریهای میکروبی و انگلی، شهروندان باید از مواد گندزدای دارای مجوز بهداشتی و مطابق دستورالعمل استفاده کنند.
وی همچنین بر بررسی برچسب مواد غذایی بستهبندیشده هنگام خرید تأکید کرد و افزود: پروانه بهداشتی، تاریخ تولید و انقضا، و سلامت بستهبندی از مواردی است که باید به آن توجه شود. علاوه بر این، مردم باید از خرید مواد غذایی روباز و آمادهمصرف که بدون پوشش بهداشتی عرضه میشود خودداری کنند.
بیکی در خصوص خرید خرما و رطب نیز هشدار داد و گفت: خرما نباید علائم فساد یا بوی ترش شدگی داشته باشد و قبل از مصرف باید به خوبی شسته شود.
وی در پایان از هموطنان خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی مانند عدم رعایت اصول بهداشت فردی و محیطی یا عرضه مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته، موضوع را به سامانه شکایات مردمی ۱۹۰ وزارت بهداشت گزارش دهند تا مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد.