پشت پرده سیب زمینی های نیمه آماده
به گزارش همشهری آنلاین، غذاهای نیمه آماده طی چند سال اخیر به دلیل مشغله زیاد مردم و تند شدن ریتم زندگیها و یا نداشتن حوصله در قشر جوان برای طبخ غذاهای زمانبر بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
اغلب مردم در شهرهای پرجمعیت در ماه چند وعده از این غذاهای نیمه آماده استفاده میکنند. غذاهایی از جمله سبزیجات سرخ شده منجمد، گوشت و مرغ در فرآوریهای مختلف و همچنین سیبزمینی نیمه آماده منجمد که با نامهای سیب زمینی خلال منجمد، سیب زمینی خلال نیمه آماده منجمد و سیب زمینی نیمه آماده فرنچ فرایز عرضه میشوند.
کارشناسان همواره تاکید میکنند که محصولات غذایی صنعتی به اندازه محصولات ارگانیک از سلامت و مواد مغذی برخوردار نیستند. این مساله به ویژه درباره سیبزمینیهایی که به صورت نیمهآماده در بازار وجود دارد و میتوانید در کوتاهترین زمان ممکن به یک غذای سرخشده جذاب دسترسی داشته باشید، شدت بیشتری دارد.
بیشتر بخوانید
شکلاتهایی که در بازار ایران وجود دارد، شکلات نیستند، بلکه…
اگر شیرینی خامهای دوست دارید بخوانید
این محصولات اجازه استفاده از نام «شکلات» را ندارند
مجتبی حاجیپور، کارشناس دادگستری و کارشناس صنایع غذایی در گفتگو با همشهری به استفاده قابل توجه اغذیهفروشیها از این محصولات صنعتی اشاره می کند و میگوید: اغلب اغذیهفروشیها که سیبزمینی سرخ عرضه میکند، از محصولات نیمه آماده منجمد (فرنچ فرایز) استفاده میکنند. این سیبزمینیهای نیمه آماده در کارخانه با عملی بنام «بلچینگ»، کمی پخته و بعد از خشک شدن حدود 2 دقیقه سرخ میشوند. سپس با روش انجماد به سرعت در منجمد میشوند تا برای مصرفکنندگان به سرعت قابل آمادهسازی باشند.
به تاکید این کارشناس، گاهی برای حفظ رنگ سفید سیبزمینی سرخ شده، در حین عمل بلچینگ، ترکیبی از اسیداسکوربیک و متابی سولفیت سدیم را به آب پخت اضافه میکنند. البته متابی سولفیت سدیم در دوزهای کم بیضرر است اما در صورت مصرف زیاد، میتواند خطراتی را برای سلامتی نظیر افزایش احتمال سرطان در پی داشته باشد.
او همچنین درباره یکی از اقدامات مضر برای آمادهسازی این خوراکیها اینطور توضیح داده که استفاده چند باره از روغنها در اغذیهفروشی به نوبه خود منجر به افزایش مواد آلکالوئیدی روغن شده و نهایتا سیبزمینی سرخ شده بازاری را تبدیل به غذایی جذاب اما خطرناک میکند.