پویش ۲۵ درجه، اقدامات عملیاتی گذر از اوج بار امسال است
به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا)مازندران، مهندس حسینیکارنامی، رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مازندران در نشست خبری، ضمن تشریح راهبردهای جامع این شرکت برای مدیریت مصرف برق و تضمین پایداری شبکه در ایام اوج بار تابستان، بر اهمیت مشارکت همگانی در این مسیر تأکید کرد. وی با اشاره به ناترازی ۲۰ تا ۲۵ هزار مگاواتی برق در سطح کشور، رویکرد شرکت را پرهیز از مدیریت بار و تمرکز بر مدیریت مصرف از طریق فرهنگسازی و بهکارگیری فناوریهای هوشمند دانست. او همچنین به اقدامات زیرساختی شرکت، از جمله طرح جایگزینی سیم به کابل در شهرها و روستاها با تخصیص اعتبار چشمگیر، برای افزایش پایداری و ایمنی شبکه اشاره کرد.
*راهبردهای جامع مدیریت مصرف: از ادارات تا خانوارها*
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مازندران با تشریح اقدامات این شرکت، از کاهش ۵۰ درصدی روشنایی معابر به عنوان گامی مؤثر در صرفهجویی انرژی نام برد. در بخش ادارات و بانکها، که پیشتر جزو پرمصرفترین نهادها بودند، بیش از هزار کنتور هوشمند نصب شده است. این کنتورها مصرف برق را به صورت خودکار ارزیابی میکنند و بر اساس مصوبه هیئت وزیران، ادارات موظف به کاهش ۳۰ درصدی مصرف در ساعات اداری و ۷۰ درصدی در ساعات غیراداری نسبت به سال گذشته هستند.
در حوزه مشترکان خانگی نیز، حدود ۲۵ هزار کنتور هوشمند برای مشترکانی که بیش از ۲.۵ برابر الگوی مصرف برق استفاده میکردند، نصب شده است. این کنتورها به گونهای تنظیم شدهاند که در صورت تجاوز از میزان مجاز، مصرف آنها محدود شود. در کنار این، پویش ۲۵ درجه به عنوان یکی از محورهای اصلی ۳۶ بسته مدیریت مصرف، با هدف تشویق خانوادهها به تنظیم دمای لوازم سرمایشی روی ۲۵ درجه سانتیگراد، در حال اجراست که نقش بسزایی در کاهش بار شبکه ایفا میکند. حسینیکارنامی بر این باور است که خانوادهها میتوانند با رعایت نکاتی ساده مانند استفاده از دور کُند کولرهای آبی، عدم استفاده همزمان از لوازم پرمصرف در ساعات اوج بار بهرهگیری از روشنایی طبیعی، استفاده از لامپهای کممصرف و سرویس منظم وسایل برقی، سهم بزرگی در مدیریت مصرف داشته باشند.
در بخش تجاری نیز، حدود ۲۲ هزار کنتور هوشمند برای واحدهای پرمصرف از جمله طلافروشیها، لوسترفروشیها و هایپرمارکتها نصب شده است .
مهندس حسینی کارنامی اظهار داشت: بخش کشاورزی نیز از تدابیر مدیریتی مستثنی نیست. در حالی که برق ۱۲۵ هزار مشترک تکفاز کشاورزی قطع نمیشود، برای ۸ هزار و ۶۰۰ مشترک سهفاز و بالاتر، محدودیتهایی بر اساس میزان مجاز برداشت آب در ماه اعمال شده است. بر اساس دستورالعمل وزارت نیرو، این مشترکان مجاز به مصرف حداکثر ۱۵ ساعت برق در روز هستند. با پیشنهاد استاندار و تایید جهاد کشاورزی، برنامه قطع برق به دو نوبت، دو و نیم ساعت در صبح و دو و نیم ساعت در بعدازظهر تغییر یافته است. این اقدامات بخشی از ۳۶ بسته مدیریت مصرف است که به صورت جامع و هدفمند در حال پیادهسازی است.
ارتقای ایمنی و پایداری شبکه با جایگزینی سیم به کابل*
مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران در ادامه نشست، به اهمیت ایمنی تأسیسات برقی در منازل و مراکز تجاری و همچنین ارتقای پایداری شبکه برق شهری و روستایی اشاره کرد.