سلامت > نظام سلامت

پیرصالحی: ارز ترجیحی دارو و تجهیزات حذف نمی‌شود



به گزارش خبرنگار مهر، مهدی پیرصالحی، روز یکشنبه ۱۶ دی ماه ۱۴۰۳، در اولین نشست خبری بعد انتصاب ریاست سازمان غذا و دارو، در ابتدا به ارائه گزارشی از وضعیت بازار دارویی و تجهیزات پزشکی کشور پرداخت و در ادامه به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

رئیس سازمان غذا و دارو، با عنوان این مطلب که چند حوزه تحت نظارت سازمان است، گفت: در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، ثبت و نظارت و کیفیت و تأمین این فراورده ها بر عهده سازمان است و باید پاسخگوی نیازها و کمبودهای بازار باشیم.

وی افزود: در حوزه محصولات آرایشی و بهداشتی، بحث نظارت بر عهده سازمان غذا و دارو است.

پیرصالحی ادامه داد: اما بیشترین نگرانی‌ها، بحث دارو و تجهیزات پزشکی برای بیماران است. همچنین، پرداختی بیماران هم مطرح است.

وی گفت: وقتی کار را شروع کردیم با کمبودهای دارویی مواجه بودیم و برخی اقلام دارویی موجودی زیر ۳ ماه داشتند.

رئیس سازمان غذا و دارو افزود: تمام تلاش را بر این گذاشتیم که در ابتدا این مشکل را حل کنیم و بعد سراغ معضلات دیگر برویم.

وی تاکید کرد: در بحث کمبودها، ابتدا به دنبال علت اصلی رفتیم و سه علت عمده را شناسایی کردیم که در ابتدا، نقدینگی شرکت‌های دارویی مطرح بود.

پیرصالحی ادامه داد: در بحث زنجیره تأمین، این اتفاق می‌افتد که وقتی پول از بیمه‌ها پرداخت نمی‌شود، چرخه تأمین دچار مشکل می‌شود.

وی افزود: دومین عامل کمبود، قیمت گذاری دستوری در سال‌های اخیر بوده است و خیلی از داروها از مسیر تولید خارج شده بودند و ما با کمبود برخی داروهای بیمارستانی مواجه بودیم.

پیرصالحی گفت: عامل سوم بروز کمبود دارو، ارز است که متأسفانه در زمان خودش تخصیص داده نشده است.

وی در ادامه با اشاره به کمبود ۵۷ قلم داروی بیمارستانی که وجود داشت، افزود: خوشبختانه این تعداد به ۱۰ قلم کاهش یافته که امیدواریم این شرایط بهتر شود.

رئیس سازمان غذا و دارو به حوزه تجهیزات پزشکی اشاره کرد و افزود: ما نگران حذف ارز ۴۲۰۰ و حمایت از بیماران هستیم.

وی افزود: در حوزه کیت‌های آزمایشگاهی و نوارهای تست قندخون، باید حمایت‌هایی صورت بگیرد تا بیماران دچار مشکل نشوند.

پیرصالحی ادامه داد: بالا رفتن نرخ ارز ترجیحی، باعث نگرانی ما خواهد شد که سازمان برنامه و بودجه، مجلس شورای اسلامی و بیمه‌ها، پای کار باشند تا بیماران دچار مشکل نشوند.

وی در ادامه به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

رئیس سازمان غذا و دارو در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره کمبود شیرخشک، گفت: در حوزه شیرخشک ۵ کارخانه تولیدی داریم که ظرفیت تولید آنها ۱۲۰ میلیون قوطی است و نیاز داخلی، ۷۵ میلیون قوطی است. عمده کمبود ما از ناحیه یک برند خاص است که باید جایگزین برای آن در نظر بگیریم.

پیرصالحی در پاسخ به این سوال که وضعیت ارز دارو در سال آینده چگونه خواهد شد، افزود: فعلاً حذف ارز ترجیحی برای دارو و تجهیزات مطرح نیست، البته نرخ آن برای سال آینده معلوم نیست.

وی افزود: اگر بودجه مناسب را به بیمه‌ها بدهیم، بهتر می‌توانیم از بیماران حمایت کنیم.

پیرصالحی در خصوص کمبود پانسمان‌های بیماران پروانه‌ای گفت: پانسمان‌های این بیماران تأمین شده است و به اندازه نیاز وجود دارد.

وی درباره سلامت مواد غذایی در بازار کشور، گفت: نظارت‌ها و بازرسی‌های ما به شکل دقیق انجام می‌شود و اگر موردی هم بود، به صورت خاص دنبال و پیگیری می‌شود.

پیرصالحی در پاسخ به این سوال که آیا واکسن آنفلوانزا در داخل وجود دارد یا خیر، گفت: واکسن آنفلوانزا قبل از ابتلاء توصیه می‌شود و بهترین زمان تزریق هم، شهریور و مهر است.

وی در ادامه افزود: در این فصل که آنفلوانزا زیاد شده است، باید دوباره سفارش بدهیم اما مثل شهریور و مهر، مقدور نیست و مقادیر خیلی کم است.

پیرصالحی درباره فروش اینترنتی دارو، گفت: آئین نامه‌ای توسط وزیر ارتباطات و وزیر بهداشت وقت، تهیه و امضا شد. ما اصلاحاتی بر روی این آئین نامه انجام دادیم و سیاست ما این است که مخالف صرف نباشیم و توزیع دارو از طریق سکوها، فقط با ضوابط خاصی انجام شود و محرمانگی اطلاعات بیماران باید حفظ شود.

وی درباره دارویار نیز افزود: دارویار یک الزام برای زمانی بود که ارز ۴۲۰۰ تأمین نشد و امروز پرداختی دارویار از بیمه‌ها عقب تر است. لذا، من خیلی با دارویار موافق نبودم و داروخانه‌ها مطالبات زیادی دارند.

پیرصالحی گفت: بودجه دارویار هنوز در اختیار سازمان هدفمندی یارانه‌ها است و درخواست ما این است که در بودجه عمومی دیده شود.

وی افزود: از ۷۵ همت بودجه دارویار، تاکنون حدود ۳۰ همت پرداخت شده است.

پیرصالحی در خصوص فروش داروهای سقط جنین، گفت: این موضوع از طریق فروش اینترنتی و بازار ناصرخسرو اتفاق می‌افتد که خیلی نظارت پذیر نیستند.

وی افزود: داروخانه‌های کشور به صورت جدی تحت نظارت و بازرسی قرار دارند و اگر بخواهند داروی سقط جنین بفروشند، با جرایم سنگین مواجه خواهند شد.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا