اجتماعی > سلامت

پیشرفت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی ایران/«کیفیت» خط قرمز سازمان غذا و دارو



همسو پزشکی: دکتر مهدی پیر صالحی در نشست مشترک با نمایندگان سازمان جهانی بهداشت، با تاکید بر اینکه علیرغم تحریم‌هایی که بر کشورمان تحمیل می‌شود، «کیفیت» خط قرمز ما است، گفت: تحریم‌ها ما را دچار مشکلاتی کرده است و با این وجود در صورتی که محصولاتی با کیفیت پایین وارد کشور شود، در آزمایشگاه‌های سازمان غذا و دارو دقت لازم صورت می‌گیرد، از ورود به بازار این محصولات جلوگیری و ریکال می‌شوند.

وی گفت: تمام تلاش ما و حضور امروز شما در این جلسه نشان می‌دهد که متعهدیم خود را از لحاظ کیفیت ارتقا دهیم، به بلوغ رسیده و بتوانیم استانداردهای لازم را کسب کنیم.

وی همچنین با اشاره به روند رو به رشد عملکردهای نظارتی جمهوری اسلامی ایران، از حمایت‌های فنی و تخصصی WHO در مسیر تقویت نظام رگولاتوری فرآورده‌های پزشکی قدردانی کرد.

معاون وزیر بهداشت با تأکید بر پیشرفت‌های ایران در زمینه دارو، واکسن، تجهیزات پزشکی، محصولات بیولوژیک و کالاهای سلامت‌محور اظهار داشت: چارچوب ابزار معیار جهانی WHO (GBT) در کشور پیاده‌سازی شده و ما هم‌اکنون در مسیر دستیابی به سطح بلوغ نظارتی ML2 و سپس ML3 قرار داریم.

وی هدف نهایی را قرار گرفتن در فهرست مراجع رسمی سازمان جهانی بهداشت (WLA) عنوان کرد.

رییس سازمان غذا و دارو افزود: چارچوب‌های GBT و WLA به‌مثابه نقشه راهی مطمئن برای ارتقای کیفیت، ایمنی و اثربخشی در فرایندهای نظارتی عمل می‌کنند و ایران از توسعه این ابزارها برای پوشش سایر فرآورده‌های پزشکی استقبال می‌کند.

وی از اعلام قریب‌الوقوع GBT+ برای تجهیزات پزشکی نیز به‌عنوان گامی ارزشمند یاد کرد و گفت: با توجه به ظرفیت صنعتی داخل کشور در این حوزه، این اقدام می‌تواند نقش مهمی در هم‌راستا شدن نظارت‌های ایران با بهترین رویه‌های جهانی ایفا کند.

پیرصالحی با اشاره به اهمیت برنامه پیش‌صلاحیت (PQ) سازمان جهانی بهداشت، اعلام کرد: ایران آماده بررسی مسیرهای مشارکت در این برنامه‌ها به‌ویژه در زمینه تجهیزات پزشکی و فرآورده‌های بیولوژیک است. این همکاری می‌تواند موجب تقویت اعتبار جهانی محصولات داخلی و تسهیل دسترسی جهانی به فناوری‌های سلامت شود.

او در ادامه افزود: دستیابی به سطح بلوغ 3 و WLA مستلزم رویکردی گام‌به‌گام است که نیاز به توسعه ظرفیت‌ها در حوزه آموزش تخصصی، ارتقای زیرساخت‌های دیجیتال، و بهبود سامانه‌های نظارتی مبتنی بر ریسک دارد.

رییس سازمان غذا و دارو خواستار تشکیل کارگروه مشترکی میان ایران و WHO برای طراحی نقشه راه دستیابی به ML3 شد و آمادگی ایران را برای میزبانی برنامه‌های آموزشی و همکاری‌های منطقه‌ای تحت هدایت سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد.

او تأکید کرد: دستیابی به فرآورده‌های پزشکی ایمن و با کیفیت تنها با همکاری‌های فنی و اعتماد متقابل در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی ممکن خواهد بود.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا