زندگی > تغذیه و آشپزی

چه آجیلی بخریم؟


همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: در بسیاری از مطالعات، از مزایای سلامتی آجیل و میوه‌های خشک گفته شده که باعث بهبود سلامت قلب، کنترل وزن و سلامت عمومی می‌شوند. آجیل‌ها و میوه‌های خشک با کیفیت بالا نه تنها ارزش غذایی مطلوبی را ارائه می دهند، بلکه طعم و بافت آن‌ها نیز ایده آل است. دانستن اینکه کدام یک از محصولات را انتخاب کنید ممکن است با توجه به سطح کیفیت آن‌ها دشوار باشد. اما جایی که صرفه جویی در هزینه حرف اول را می‌زند باید در کیفیت آجیل نیز دقت داشته باشیم تا پول خود را هدر نداده باشیم.

منبع آجیل شناسایی کنید: منبع و کشور تولید کننده را شناسایی کنید که بسیار مهم است. دانستن اینکه بادام، گردو، بادام هندی، کشمش یا خرما از کجا می آیند به حدس زدن در مورد کیفیت آن‌ها کمک می‌کند. به عنوان مثال، آجیل مناطقی که به دلیل شرایط رشد عالی شناخته شده‌اند، معمولا طعم، بافت و ارزش غذایی بهتری دارند. هنگام خرید همیشه بسته‌های آجیلی را انتخاب کنید که منبع تولید آن‌ها مشخص شده باشد.

به بسته بندی نگاه کنید: در صورتی که آجیل را به صورت بسته بندی می‌خرید یک شاخص خوب برای کیفیت محصول، بسته بندی مناسب است. به خصوص که آجیل‌ها به رطوبت، هوا و نور حساس هستند، آجیل و میوه‌های خشک می توانند بدتر شوند یا طعم خود را از دست بدهند. برای بررسی محتویات به دنبال بسته بندی شفاف یا حداقل تا حدی شفاف باشید. در زمان خرید آجیل فله‌ای نیز هرگونه تغییر رنگ، گرد و غبار بیش از حد یا شکستگی نشانه مشکل دار بودن و عدم سلامت آجیل است.

در جست و جوی تازگی باشید: در مورد آجیل و میوه های خشک، تازگی یک عامل تعیین کننده اصلی است. محصولات تازه علاوه بر طعم عالی، دارای مواد مغذی بیشتری هستند. درخشش طبیعی و رایحه شیرین اما نه قوی باید تازگی میوه‌های خشکی مانند کشمش، زردآلو و انجیر را مشخص کند. اگر آجیل‌ها بوی بدی دارند، ممکن است کهنه و بیات شده یا به درستی نگهداری نشده باشند.

چه آجیلی بخریم؟

به دنبال بافتی ترد و تازه باشید: انواع بادام‌ها اگر ترد نباشند و جنس آن‌ها لاستیکی باشد امکان دارد کهنه و بیات شده باشند. اگر گردو می‌خرید، مطمئن شوید که هیچ تغییر رنگ یا طعم تلخی نداشته باشد که می‌تواند نشان دهنده ترش بودن باشد. اگر آجیل بسته بندی شده می‌خرید به تاریخ‌های «بهترین زمان برای مصرف» یا تاریخ انقضای محصول که روی بسته‌بندی درج شده دقت ‌کنید.

مواد نگهدارنده و افزودنی‌ها را بررسی کنید: برای افزایش ماندگاری و جذابیت، بسیاری از میوه‌های خشک و آجیل که به صورت تجاری فروخته شده و هم به صورت فله‌ای و هم بسته بندی شده عرضه می‌شوند را به رنگ‌های مصنوعی، نگهدارنده‌ها و مواد شیمیایی آغشته می‌کنند که باید در هنگام خرید به غیر طبیعی بودن رنگ‌ها یا متفاوت بودن طعم و مزه آن‌ها دقت کرد. در حالی که برخی از تکنیک‌های نگهداری مانند خیساندن یا برشته کردن طبیعی هستند، سایر روش‌ها مانند استفاده از دی اکسید گوگرد یا قندهای مصنوعی ممکن است یکپارچگی غذایی محصول را مختل کنند.

نتایج مطالعه‌ای که در مجله بین‌المللی علوم غذایی منتشر شده، بر لزوم پرهیز از آجیل و میوه‌های خشک با قندهای افزوده و نگهدارنده‌های مصنوعی تاکید می‌کند، زیرا می‌توانند مزایای سلامتی این غذاها را کاهش داده و باعث مشکلات سلامتی طولانی‌مدت از جمله قند خون بالا و چاقی شوند.

بیشتر بخوانید:

  • گردو یا بادام، کدامیک برای حافظه بهترند؟
  • آجیل؛ دشمن یا دوست کاهش وزن؟



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا