اقتصادی > ارتباطات و فناوری اطلاعات

گامی رو به جلو در ارتقای سلامت هوشمند



همسو پزشکی: این روزها اگر صحبت از خرید یا فروش اینترنتی کالا بشود عجیب به نظر نمی‌رسد اما برای برخی کالاها مانند دارو که از حساسیت بسیاری برخوردار است، شرایط فروشش از بستر اینترنت نیازمند وجود زیرساخت‌ها و شفافیت مسیر آن است.    

با وجود اینکه همچنان درباره ماهیت این کار اما و اگرهایی وجود دارد اما در نهایت اوایل سال گذشته دستورالعمل توزیع دارو از طریق سکوهای داخلی ابلاغ و تأکید شد که به واسطه این دستورالعمل فصل جدیدی از توسعه اقتصاد دیجیتال در حوزه سلامت و ایجاد دسترسی عادلانه مردم به خدمات سلامت آغاز می‌شود.    

اما با گذشت چندماه این آیین‌نامه اصلاح شد و هدف از این اصلاحات حفظ حریم خصوصی بیماران و تسهیل فرآیند ارائه خدمات دارویی از طریق سکوهای اینترنتی است، که از بهار سال آینده به‌طور سراسری اجرا خواهد شد.         

مطالعات و ارزیابی‌های انجام شده نشان داد که آیین‌نامه پیشین با کاستی‌هایی روبه‌رو بود که مانع از اجرای جامع و یکپارچه این طرح در سطح ملی می‌شد؛ یکی از این کاستی‌ها، ناهماهنگی در فرآیند صدور مجوزها و چالش‌های مرتبط با حفظ محرمانگی اطلاعات بیماران بود.  

در این راستا سید ستار هاشمی- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- پس از حضور در نشست کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مورد فروش اینترنتی دارو با بیان اینکه موضوع پلتفرم‌های ارائه خدمات، به‌ طور طبیعی، فرصت‌های متعددی را به همراه دارد و موجب تسهیل امور روزمره مردم می‌شود، گفته است این پلتفرم‌ها توانسته‌اند بسیاری از خدمات را با هزینه کمتر، در دسترس عموم قرار دهند و یک زیست‌بوم نوین خدمت‌رسانی را برای مردم ایران و سایر کشورها فراهم آورند و این روند در راستای توسعه اقتصاد دیجیتال قرار دارد که از تکالیف برنامه هفتم پیشرفت نیز محسوب می‌شود.  

به گفته وی هرچند ممکن است شتاب این تحول در مقاطعی کند باشد اما روند آن متوقف نخواهد شد البته در سوی دیگر این تحولات، نباید به موضوع حریم خصوصی شهروندان، به‌ویژه در حوزه حساس سلامت، خدشه‌ای وارد شود زیرا کم‌توجهی به این موضوع می‌تواند سلامت مردم، به‌عنوان مهم‌ترین سرمایه اجتماعی، را با مخاطره مواجه کند.

هاشمی در گفت‌و گو با سایت خانه ملت تأکید کرده که باید از ظرفیت فناوری به‌صورت حداکثری استفاده و در عین حال، مخاطرات آن نیز به‌درستی مدیریت شود و تجربه نشان داده که فناوری مسیر خود را می‌یابد و نمی‌توان آن را متوقف کرد. 

با این حال در گذشته نگرانی‌هایی در این زمینه از سوی کارشناسان و مسئولان مطرح شده بود. پیش‌تر تأکید شده بود که در فروش اینترنتی دارو بیمار در منزل نشسته و دارو را خیلی سریع دریافت می‌کند، اما دارو پوشاک نیست که اگر به دست مردم رسید یا استفاده‌ کنند یا نکنند؛ بعضی از داروها که گران یا کمیاب هستند اگر از این طریق به دست بیمار برسند نظارتی بر روی آن‌ها نیست.  

پیش‌تر دکتر مهدی پیرصالحی- رییس سازمان غذا و دارو- اعلام کرده بود فروش اینترنتی دارو توسط معاونت‌های غذا و دارو رصد می‌شود که به محض مشاهده، موارد را به پلیس فتا گزارش می‌دهند و برخوردهای قضایی و امنیتی صورت می‌گیرد. در مجموع سازمان غذا و دارو در حوزه رصد فروش این داروخانه‌ها  همکاری می‌کند.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا