زندگی > تغذیه و آشپزی

گوجه سبز پلو؛ یه غذای مجلسی جدید و ارزون


به گزارش همشهری آنلاین، گوجه سبز، نوبرانه بهاری و میوه‌ای ترش و آبدار است که در دنیای آشپزی نیز جایگاه ویژه‌ای دارد. از این میوه خوشمزه و پرخاصیت، انواع غذاهای لذیذ و متنوع تهیه می‌شود که طعمی بی‌نظیر و فراموش‌نشدنی دارند. از خورشت‌های ترش و خوش‌عطر گرفته و آش‌های مقوی و دلچسب، گوجه سبز می‌تواند به هر غذایی رنگ و بویی بهاری ببخشد. اگر به دنبال تجربه‌های جدید در آشپزی هستید و طعم‌های ترش و ملس را می‌پسندید، گوجه سبز پلو را نیز امتحان کنید. در این بخش از نمناک طرز تهیه گوجه سبز پلو را آموزش خواهیم داد.

مواد لازم برای تهیه گوجه سبز پلو با مرغ برای ۴ نفر

برنج 3 پیمانه
گوجه سبز تازه 2 پیمانه
سینه مرغ 300 گرم
پیاز 1 عدد متوسط
روغن مایع به میزان لازم
زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
شکر (اختیاری) 1 قاشق غذاخوری
سیب زمینی 1 عدد
خلال پسته یا بادام برای تزیین

گوجه سبز پلو؛ یه غذای مجلسی جدید و ارزون

طرز تهیه گوجه سبز پلو

برنج را با آب سرد چند بار بشویید تا آب آن شفاف شود.
برنج را در یک ظرف با کمی نمک و آب حدود ۲ ساعت خیس کنید.
یک قابلمه آب را همراه با کمی نمک روی حرارت قرار دهید تا آب شروع به جوشیدن کند.
برنج را به قابلمه اضافه کنید و زمانی که سطح بیرونی برنج نرم و مرکز آن هنوز سفت است، آبکش کنید و کنار بگذارید.
گوجه سبزها را بشویید و با کمک چاقو خرد و هسته آن را جدا کنید.
می‌توانید از گوجه سبز درسته نیز در تهیه این غذا استفاده کنید.
پوست پیاز را جدا کرده و بشویید و به صورت نگینی خرد کنید.
پیاز را با کمی روغن در یک ماهیتابه سرخ کنید تا طلایی شود.
سینه مرغ را به صورت مکعبی خرد کنید.
سینه مرغ خرد شده را همراه با پیاز تفت دهید.
زردچوبه نمک فلفل را به پیاز و تکه‌های مرغ بیفزایید.
اگر متمایلی طعم غذای شما ملس شود مقداری شکر نیز به مواد اضافه کنید.
شما به جای تکه ای خرد کردن مرغ می‌توانید مرغتان را جداگانه بپزید و ریش ریش کنید و با پیاز داغ و چاشنی‌های دیگر تفت دهید.
برای درست کردن گوجه سبز پلو می‌توانید به جای مرغ از مقداری گوشت چرخ کرده استفاده کنید. برای تهیه گوجه سبز پلو با گوشت چرخ کرده، گوشت را با پیاز و سایر چاشنی‌ها تفت دهید.
اگر تمایلی به استفاده از گوشت و مرغ در گوجه سبز پلو ندارید، می‌توانید برای درست کردن گوجه سبز پلو به صورت گیاهی از مقداری قارچ و سویا استفاده کنید.
سیب زمینی‌ها را پوست بکنید و به صورت ورقه خرد کنید.
یک قابلمه را روی حرارت قرار دهید و سیب زمینی‌ها را کف قابلمه بچینید.
یک لایه برنج و بعد یک لایه از ترکیب مرغ( گوشت یا قارچ و سویا) و گوجه سبز را اضافه کنید.
مواد را به صورت لایه لایه و تا تمام شدن کامل در قابلمه بریزید.
در این مرحله مقداری زعفران دم کرده و کمی روغن روی برنج بریزید.
درب قابلمه را با دمکنی بپوشانید و روی آن بگذارید.
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و ۴۵ دقیقه تا یک ساعت اجازه دهید تا برنج دم بکشد.
گوجه سبز پلو را در ظرف مورد نظرتان بریزید و با خلال بادام و خلال پسته تزیین کنید. در صورت تمایل می‌توانید از مقدار زرشک برای تزیین این غذا استفاده کنید.
گوجه سبز پلو را می‌توانید با سبزی خوردن، سالاد شیرازی یا ماست سرو کنید.

نکات مهم:

برای خوش طعم شدن گوجه سبز پلو مقداری دارچین یا پودر سیر نیز به آن اضافه کنید.
برای اینکه غذای شما طعم ترش و بافت مناسبی داشته باشد، از گوجه سبزهای سفت استفاده کنید.
برای مزه‌دار کردن غذا می‌توانید از مقدار شکر بیشتری استفاده نمایید.
استفاده از روغن حیوانی برای خوشمزه‌تر شدن این غذا مناسب است.
اگر می‌خواهید غذایتان خوشمزه‌تر شود، می‌توانید شوید تازه خرد شده به گوجه سبز پلو بیافزایید. استفاده از مقداری نعنا یا گشنیز تازه خرد شده نیز برای مزه‌دار کردن این غذا روش فوق العاده‌ای است.

منبع: نمناک



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا