۲۰۰۰ آمبولانس جدید وارد کشور خواهد شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری مهر، صبح امروز در نشست خبری با حضور جعفر میعاد فر رئیس اورژانس کشور در وزارت بهداشت برگزار شد.
میعادفر در ابتدای نشست ضمن عرض تسلیت شهادت یک نیرو اورژانس که در هفته گذشته گفت: ما دو سامانه خیلی مهم را به بهره برداری میرسانیم و در کل کشور نصب میشود. این سامانهها سامانه تحت وب است و در کنار آن سامانه دیگری را نیز ایجاد شده است که این سامانه، از مرکز مدیریت بحران کشور رصد میشود و میتواند موقعیت مکانی نزدیکترین آمبولانس و تکنسین را نمایش دهد.
وی افزود: در حال حاضر در شهر تهران سیستم لوکیشنیاب برای شناسایی سریع محل حادثه و یافتن بیماران نصب شده و این طرح در سایر شهرها نیز در حال توسعه است. این برنامه به کمک تکنولوژی، موقعیت محل حادثه را شناسایی میکند تا آمبولانسها بتوانند به سرعت به محل برسند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از دستاوردها، مدیریت هوشمند تفسیر نوار قلب است. همکاران ما در دانشگاههای علوم پزشکی اکنون توانایی شناسایی بیماران سکته قلبی را به صورت هوشمند و سریعتر دارند. این تجهیزات در چند استان مستقر شده و برنامه داریم که این فناوری در سراسر کشور گسترش یابد.
وی گفت: یک سامانه در آی سی یو راه انداختیم تا تمام حوادث را رصد کنیم. روزانه بین ۹۰ تا ۱۰۰ حادثه پر تلفات را داریم و این سامانه تمام این حوادث را رصد خواهد کرد.
رئیس اورژانس کشور اظهار داشت: در روزهای اول دولت چهاردهم، جلسهای با مدیران وزارت بهداشت برگزار شد که در بحث سختی کار پرسنل ضریب سختی کار مشخص شده و از هزار و پانصد به سه هزار تومان افزایش پیدا کرد و در دستور کار مشترک به تمام دانشگاهها ابلاغ خواهد شد.
میعادفر گفت: ما حدود ۲۱ پایگاه راه اندازی کردیم تا دهه فجر این رقم را افزایش میدهیم و سالانه ۱۵۰ پایگاه را راه اندازی میکنیم. حدود ۲۰ آمبولانس توسط خیرین خریداری شده و ۱۵ دستگاه نیز در روزهای آینده به اورژانس افزوده میشود. خیرین میتوانند برای منطقه خودشان تأمین کنند. کسانی که خارج از کشور هستند میتوانند خریداری کنند و ما ترخیص کنیم و مردم استانشان بهره مند شوند.
رئیس سازمان اورژانس کشور اظهار داشت: در بحث تأمین تجهیزات طبق سنوات گذشته ما تجهیزات را به دانشگاهها ارائه میدایم، امروز این روند ادامه دارد. حدود ۱۰۰ دستگاه آمبولانس از گمرک ترخیص میشود و وارد ناوگان اورژانس ودانشگاه ها میشود.
وی درباره خرید آمبولانسها گفت: مناقصه میگذاریم که شرکتهایی که میتوانند در این مناقصه شرکت کنند. ما سه هزار دستگاه آمبولانس فرسوده داریم. با این حال، اعتباری از دوران شیوع کرونا باقی مانده است که در صورت صدور مصوبه سران قوا و با دستور وزیر بهداشت، برای خریداری آمبولانسها مورد استفاده قرار خواهد گرفت و در این صورت، مجموعاً ۲۰۰۰ دستگاه آمبولانس وارد کشور خواهد شد.
میعاد فر خاطرنشان کرد: ما پویش زخم سفید را برگزار کردیم. در روزهای اخیر ضرب و شتم در حوزه اورژانس زیاد شده است. این پویش برای این راهاندازی شده است که همکاران ما در شرایط سخت معیشتی، شاهد چنین حوادث تلخی نباشند. در کشورهای پیشرفته، استفاده غیرضروری از خدمات اورژانس با جریمههای سنگین مواجه است تا کسی جرأت چنین اقدامات ناپسندی را نداشته باشد.
میعاد فر در پاسخ به این سوال که در ترافیک تهران چگونه امبولانسها رفت و آمد میکنند، گفت: در تهران بین ۱۸۰ تا ۲۰۰ اورژانس موتوری در شهر تردد میکند و در ۷۵ درصد مأموریتها نیاز به آمبولانس و انتقال فرد نیست.
وی در پاسخ به این سوال که اقدامات اورژانس در روزهای آلودگی هوا چه بوده است افزود: در بحث آلودگی هوا توصیه میشود افرادی که توان کمتری دارند، از خانهها بیرون نیایند ولی اورژانس در میادین مهم استان تهران قرار دارد تا بتواند به مردم خدمترسانی کند.
در ادامه حسن نوری معاون آموزش سازمان اورژانس کشور گفت: رشته فوریتهای پزشکی رشته جدیدی است که اورژانس کشور وظیفه دارد در این مرحله قدم بردارد. یکی از برنامهها تغییر فرایندهای عملیاتی بود که زیرساخت عملیاتی بدون کاغذ باشد و این بستر مناسبی را برای فعالیتهای دیگر اجرا کرده است.
وی افزود: هنوز ما ابتدای راهیم و زمانی میشود اورژانس را هوشمند بدانیم که تمام بخشهایش هوشمند شود و زمانی که اورژانسی راه افتاد تمام چراغها سبز شود و ارتباط مؤثری با تمامی سازمانهای امدادی ایجاد شود تا درزمان حادثه تمامی دستگاهها دورهم جمع شوند. قبل از زنگ زدن به اورژانس باید حادثه شناسایی شود و قبل از تصمیم به تماس لوکیشن ارسال شده باشد و زمینه امروزه آماده است.
نوری گفت: یکی از قدمهای خوب اورژانس کشور کمک به افرادی است که میخواهند تولیدات داخلی را اجرا کنند و بسیاری از تجهیزاتی که از کشورهای دیگر میخریدیم بسیاری از این خریدها از داخل تهیه میشود و اگر بر اساس نیازهای اورژانس کشور پیش بروند قطعاً موفق خواهند شد.
وی ادامه داد: یک سری قوانین محکم میخواهیم که سازمانهای امدادی را در مسیر درست قرار دهد و از آنها حمایت کنند، حادثه دلگان یک حادثه دردناکی بود و باید در حوادثی واحدهای نظامی اورژانس را اسکورت کنند و هر تعرضی به هر نوع دستگاه امدادی دولتی یک قانونی باشد که از بروز این حوادث دلخراش جلوگیری کند. نقایص مهمی در قانون وجود دارد که این قانون باید در پروسههای آینده از آن سازمان امدادی حمایت کند.