۸۳درصد فوتیهای تصادفات، زیر ۵۰ سال هستند/ اعلام اجرای برنامه پزشکی خانواده طی هفته آینده
همسو پزشکی: دکتر علیرضا رئیسی در برنامه تلویزیونی «کشیک سلامت» درباره پویش «نه به تصادف» اظهار کرد: ۲۰هزار نفر سالانه جان خود را در حوادث ترافیکی از دست می دهند، توضیح داد: ۸۳ درصد افرادی که جان خود را در حوادث ترافیکی از دست می دهند کمتر از ۵۰ سال دارند و بیش از ۶۰ درصد نیز کمتر از ۳۰ سال دارند.
وی با بیان اینکه پویشها با هدف آگاهسازی و فرهنگسازی اجرا میشوند، گفت: وزیر بهداشت، پویش نه به تصادف را در دولت مطرح کرد و رئیسجمهور از اجرای آن استقبال کرد. همچنین وزرایی که در ارتباط با حوادث ترافیکی دستی بر آتش دارند به پای کار آمدند.
اجرای پویش نه به تصادف در سه مرحله
معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره مراحل و فازهای پویش نه به تصادف اظهار کرد: پویش نه به تصادف شامل سه مرحله میشود. مرحله اول پویش از یک اسفند ماه سال گذشته آغاز شد و تا ۱۵ فروردین ماه ادامه داشت. مرحله دوم این پویش بلافاصله پس از پایان مرحله اول یعنی از روز ۱۶ فروردین ماه آغاز شده و جلساتی در وزارت بهداشت به منظور بررسی عملکرد دانشگاههای علوم پزشکی در راستای پویش نه به تصادف در حال برگزاری است. مرحله دوم پویش نه به تصادف حدود یک سال زمان میبرد.
سخنگوی پویش نه به تصادف ادامه داد: مرحله اول و دوم پویش نه به تصادف به ترتیب مراحل کوتاهمدت و میانمدت این پویش هستند اما مرحله سوم پویش که یک برنامه بلند مدت است، پس از پایان مرحله دوم آغاز میشود و تا پایان دولت چهاردهم ادامه دارد. در حال حاضر، اگر بخواهیم درباره آمار و ارقام پویش نه به تصادف و تاثیر آن سخن بگوییم دست به کار غیرعلمی زدهایم.
ضرورت توجه به حوادث ترافیکی در تمام فصول سال
رئیسی با بیان اینکه پویش نه به تصادف به بهانه سفرهای نوروزی آغاز شده، توضیح داد: اینطور نباید تصور کرد که فقط میزان مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی سفرهای فروردین ماه را در کانون توجه قرار دهیم بلکه میبایست به تمام ماهها توجه کنیم. میزان فوتیهای حوادث ترافیکی ماههای مرداد و شهریور نسبت به فروردین ماه بیشتر است.
وی با بیان اینکه حوادث ترافیکی هزینههای فراوانی به همراه دارد، ادامه داد: نه تنها افرادی که حوادث ترافیکی را تجربه کردهاند بلکه خانوادههای آنها نیز این حوادث را فراموش نمیکنند. تصادف، بار اجتماعی و عاطفی فراوانی به همراه دارد.
بیش از ۳۰۰۰ نقطه حادثهخیز در کشور
سخنگوی پویش نه به تصادف با بیان اینکه چهار ضلع «جاده»، «خودرو»، «فرهنگ رانندگی» و «قانون» در کاهش حوادث ترافیکی نقش دارد، توضیح داد: ایران، کشوری پهناور است و جادههای فراوانی دارد. بررسیها بیانگر این است بیش از ۳۰۰۰ نقطه حادثهخیز در کشور وجود دارد و بیش از ۳۰ درصد تصادفات منجر به فوت در این نقاط اتفاق میافتد.
پیش از ۶۵ درصد مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی در صحنه تصادف
وی با انتقاد از صنعت خودروسازی کشور گفت: متاسفانه، زور هیچکسی به خودروسازان کشور نمیرسد. بیش از ۶۵ درصد مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی در صحنه تصادف رخ میدهد. اینطور نباید تصور کرد که تمام افرادی که جان خود را در حوادث رانندگی از دست میدهند با سرعت بیش از ۲۰۰ کیلومتر در ساعت رانندگی میکند بلکه بسیاری از افراد با سرعت ۱۰۰ کیلومتر تصادف میکند و جان خود را به دلیل کیفیت خودرو از دست میدهند.
سخنگوی پویش نه به تصادف گفت: هنگامی که مسائل را بررسی میکنیم به این نتیجه میرسیم که همواره پای خودرو در میان است. به طور مثال، ۵۰ هزار مرگ منتسب به دلیل آلودگی هوا طی هر سال اتفاق میافتد که بخش اعظمی از آلودگی هوا به دلیل خودروها است. مصرف سوخت بالا، آلودگی هوا و میزان مرگ و میر حوادث ترافیکی با خودروها در ارتباط است.
ضرورت افزایش جرائم رانندگی
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه جرایم رانندگی در کشور بازدارنده نیست، افزود: جرائم رانندگی در کشور میبایست بازدارنده باشد. برخی کشورها، محرومیت از خدمات اجتماعی را برای جرایم رانندگی در نظر گرفتهاند. میزان جرایم رانندگی میبایست افزایش شود به نحوی که بازدارنده باشد.
رئیسی درباره فرهنگ سازی گفت: امکان اصلاح خودرو و جادههای کشور طی مرحله اول پویش نه به تصادف وجود نداشت. با توجه به محدودیتها، موضوع فرهنگ سازی را در کانون توجه قرار دادیم.
اجرای برنامه پزشکی خانواده
وی در بخش دوم صحبت خود درباره اجرای برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع گفت: رئیسجمهور، برنامه پزشکی خانواده را در کانون توجه قرار داده و از این برنامه به شدت حمایت میکند. وزارت بهداشت، سه جلسه در ارتباط با برنامه پزشکی خانواده با حضور دکتر پزشکیان برگزار کرده است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره اعلام رسمی اجرای برنامه پزشکی خانواده گفت: اجلاس روسای دانشگاهها را،گ ۲۸ و ۲۹ فروردین ماه برگزار میشود و اجرای برنامه پزشکی خانواده به طور رسمی اعلام میکنیم.
اجرای فاز اول برنامه پزشکی خانواده با دو برنامه
رئیسی با بیان اینکه فاز اول برنامه پزشکی خانواده شامل ۲ برنامه میشود، توضیح داد: ۳۰ میلیون نفر در شهرهای کمتر از ۲۰ هزار نفر جمعیت در کشور زندگی میکنند؛ وزارت بهداشت در نظر دارد که نظام شبکه را برای این شهرها تکمیل کند. همچنین تعیین تکلیف برنامه پزشکی خانواده در استانهای فارس و مازندران، برنامه دوم فاز اول برنامه پزشکی خانواده محسوب میشود. منظور از تعیین تکلیف برنامه پزشکی خانواده در استانهای فارس و مازندران این است که ادامه روند یا توقف اجرای آن را بررسی کنیم.
وی درباره ضرورت اجرای برنامه پزشکی خانواده گفت: حوزه سلامت کشور میبایست ساماندهی شود و به طور قطع، اجرای برنامه پزشکی خانواده به ساماندهی نظام سلامت کمک میکند. برنامه پزشکی خانواده به اقتصاد سلامت و دسترسی همگانی بسیار کمک میکند. خوشبختانه، برنامه پزشکی خانواده از حمایت مسئولان ارشد حوزه سلامت یعنی رئیسجمهور و وزیر بهداشت برخوردار است.
انتهای پیام